Coaching

Teamcoaching: How to build a high performance team?

Een team heeft een job te doen…

‘Sterke teams kunnen bergen verzetten’, wordt al eens gezegd.
Wat is een sterk team en hoe kun je er één bouwen?

Als coach zet ik me volledig in om jouw team te ondersteunen en te begeleiden in het groeiproces.

Hiervoor zullen we verschillende stappen doorlopen. De mensen zullen getraind worden en via ervaring leren.

Een sterk team begint bij de individuen. Een team bestaat uit de relaties tussen deze personen. De onderlinge relaties zijn het belangrijkste in een team. Tegelijkertijd zijn verbindende relaties één van de moeilijkste zaken die er bestaan. Persoonlijke groei is de basis voor de groei van het team. Een groter bewustzijn van de leden zal bijdragen tot een sterker team. Tegelijkertijd is de veiligheid van een team noodzakelijk om een basis van ontwikkeling te leggen.

Ik begeleid het team in verschillende stappen naar een nieuwe volwassenheid. (deze is geïnspireerd door de 5 dysfunctionalities of teams Patrick Lencioni)

Veiligheid & vertrouwen

Google heeft een groot onderzoek gedaan naar wat teams nu al dan niet succesvol maken. De grote conclusie is de noodzaak van psychologische veiligheid. (link)

Een veilige omgeving is een noodzakelijke basis om samen te werken, te leven, te zijn.

Vertrouwen is een basis voor iedere relatie. Zonder vertrouwen is er geen relatie.

In mijn ervaring heerst er vaak onveiligheid in vele teams. Mensen durven zich niet te uiten uit angst voor de reactie van anderen. Roddel maakt dat mensen liever zwijgen. Mensen durven elkaar niet te tonen.

Kwetsbaarheid wordt afgestraft. Mensen kunnen vaak niet zichzelf zijn.

In de eerste fase zal ik werken rond veiligheid en vertrouwen. Hoe kan men vertrouwen installeren in een team?

Dit is een proces van bewustwording en zelf-reflectie. We leren eerlijk te kijken naar onszelf en de anderen.

Communicatie is hierbij essentieel. Hoe leer ik op een goede manier luisteren en effectief te communiceren?

Feedback + conflict

Ieder team heeft te maken met conflict. Vroeg of laat zullen er conflicten ontstaan. Soms worden ze uitgesproken, maar vaak zullen ze ingehouden worden. Dit kan resulteren in spanning, stress en eventueel burn-out tot gevolg. Het team zal niet optimaal werken.

In een veilige omgeving kunnen mensen op een goede manier feedback geven en hun mening delen.

Op een goede manier met conflicten omgaan is een kunst. Deze kunst kan echter aangeleerd worden. Conflict is zelfs noodzakelijk om als team te groeien. Leren feedback te geven als kans om te groeien in plaats van iemand af te breken.

Communicatie is alweer belangrijk in dit onderdeel. Ik zal werken met verschillende communicatiemodellen, waarbij de Axenroos (Cuveliers) een belangrijke tool is.

Betrokkenheid & inzet

In sterke teams voelen mensen zich betrokken. Hoe groter de betrokkenheid, hoe groter de inzet.

Om jezelf volledig in te zetten voor iets zijn 2 zaken belangrijk: zelf-discipline en doorzettingsvermogen. Op deze manier creëer je vertrouwen in jezelf.

Zelf-discipline komt van binnenuit. Het is de discipline die we onzelf opleggen om onze voornemens uit te voeren en niet toe te geven aan de verleidingen. Doorzettingsvermogen is noodzakelijk om door te gaan als het lastig wordt.

Op deze manier vormen we een stevige fundament van het team. Mensen zullen op elkaar kunnen rekenen en doorzetten als het moeilijk is.

Leiderschap (persoonlijk, authentiek, values-based)

Leiderschap is een belangrijk onderdeel voor sterke teams.

Hoe neem ik leiding over mijn eigen werk en leven? Laat ik mijn successen en falen afhangen van anderen?

Als leider besef je dat je steeds een keuze hebt. Dit voorkomt dat je slachtoffer wordt van de omstandigheden.

In een team is persoonlijk leiderschap fundamenteel. De teamleden nemen zelf verantwoordelijkheid voor hun acties en voor het groter geheel..

Authentiek leiderschap gaat over de zoektocht naar “wie ben ik?”. Via zelf-reflectie en zelf-bewustzijn leer je een gezonde relatie met jezelf op te bouwen. Je kan je maskers afzetten en van daaruit leiding nemen over je leven. Je gaat authentiek door het leven en hoeft je niet anders te gedragen op je werk dan in je persoonlijke leven. Authenticiteit en geloofwaardigheid gaan hand in hand. Mensen voelen dat je echt bent en dat zal een positief effect hebben op je relaties.

Values-based leiderschap vertrekt vanuit je persoonlijke waarden. Vier kernwaarden komen terug: zelf-reflectie, evenwicht, zelfvertrouwen en bescheidenheid.

Resultaten

De reden van het bestaan van een team is een gemeenschappelijk doel. Een team zonder doel heeft geen reden tot bestaan. Daarom is het belangrijk dat iedereen hetzelfde resultaat nastreeft en dat dit groepsresultaat congruent is met jouw persoonlijk resultaat.

Individuele coaching

Mensen kunnen individueel op sessie komen. Tijdens deze sessies zullen we werken op persoonlijke groei.

Ik ontvang je graag bij mij thuis in Sint-Pieters-Rode. Afspraken kunnen gemaakt worden via e-mail of telefonisch.

Agile en de zelfsturende organisatie (Teal)

Agile en de zelfsturende organisatie (Teal)

Meermaals tijdens mijn coachings begeef ik mij in de wereld van Agile en Teal.

Zelf heb ik ook opleidingen gevolgd rond Scrum, Less and Agile.

Meer en meer evolueren bedrijven en organisaties naar een grotere autonomie van de mensen toe.

Wat ik regelmatig merk, is dat ondanks het Teal gedachtegoed goed geïmplementeerd is, toch de organisatie van het team mank loopt. In mijn ervaring heeft dat te maken met andere zaken dan met de effectiviteit van Agile. Echter, we werken met mensen. En waar mensen zijn, wordt er “gemenst”. Zelfsturing is mooi, maar houdt wel in dat mensen opgeleid zijn in communicatie en leiderschap kunnen opnemen.

Uiteindelijk wordt er veel gevraagd van de mensen in een Teal setting. Volledige transparantie bijvoorbeeld is helemaal niet evident voor mensen. Zo ook, de manier van geweldloos communiceren, de IK-taal aanleren enzomeer. Dit zijn zaken die ons op school nooit zijn aangeleerd.

In deze settings help ik graag mee de zelfsturende en Agile teams te begeleiden in hun traject.

WimCoaching