Mijn visie/aanpak

80/20-regel

Je wordt geen betere minnaar door de Kamasutra van buiten te studeren

Ervaringsgericht

Ik hou van ervaringsgericht te werken. In mijn leven heb ik veel gestudeerd. Heel veel. Maar het meeste heb ik geleerd door te ervaren.

Lichaam-geest-gevoel-spirit

Graag kijk ik naar de mens als een geheel. We zijn het gewoon om vanuit ons hoofd te leven, en daar is op zich niets mis mee. Maar het is boeiend om dieper in te gaan op de emoties, het lichaam en de ziel van ons zijn.

Werk-privé: het geheel

Teamcoaching vs teambuilding

Ik werk graag met teams op een dieper niveau. Daar waar een groepsactiviteit zeker al zijn waarden heeft, ga ik graag een stap verder.
Ik kijk graag wat er in de diepere lagen speelt van de mensen. Hiervoor is moed nodig. In mijn ervaring werkt deze aanpak veel dieper door en krijgt men echte verandering binnen mensen en teams.

Meer over mezelf

Ervaring

Iets over mezelf.

Ik ben 42 jaar, vader van 2 zoons (Wannes 3j en Gijs 1j) en reeds 18 jaar zelfstandig.

Mijn vader was kunstenaar, mijn moeder danseres. Zelf ben ik ooit afgestudeerd als handelsingenieur.

Na 2 jaar werken, kwam ik in een kleine crisis terecht. Was dit nu wat ik zou doen de komende 40 jaar?

Ik gaf mijn ontslag en kwam twee vrienden tegen. Samen zijn we een eigen firma gestart. The Parking Lot. We maakten websites. Een start-up avant la lettre als het ware. We waren 24 jaar jong.

In het begin verdienden we amper geld, maar het avontuur en vooral de goesting was groot. Succes is passie + doorzettingsvermogen. Beide kon ik goed voelen.

Rond mijn 26ste, kwam ik in contact met Oosterse filosofieën. Ik verdiepte me in Boeddhisme, meditatie, Osho en zoveel meer. Een nieuwe wereld ging voor me open. De grote uitdaging kwam om beide werelden te verbinden en te verzoenen. Enerzijds het mystieke oosten, anderzijds het westen zoals we het hier kennen.

Ondertussen breidde onze firma uit. We groeiden tot een twintigtal mensen. We hebben digitale projecten gerealiseerd voor grote organisaties in binnen-en buitenland.

Daar heb ik gezien en geleerd over teams. Ik heb geleerd over de kracht van een sterk team. Er gaat niets boven samenwerken in een team dat draait. De kracht en energie dat daarvan uitgaat is fantastisch. Het omgekeerde is ook waar. Een team waar het vuur weg is, weegt zwaar. Alles wordt moeilijk en uiteindelijk valt het team uit elkaar.

7 jaar geleden kwam ik in contact met vuurloop. Deze heeft alweer een nieuwe wereld voor me geopend. Na de vuurloop, ben ik op Vision Quest geweest en ben zo aan de opleiding therapie en sjamanisme gestart. Tijdens deze 4 jaar durende intensieve opleiding, heb ik mezelf beter leren kennen. Ook heb ik geleerd over groepen, mensen en hun relaties. Tevens heb ik geleerd over ceremonie en de leer van de Native Americans. Opnieuw ben ik deze werelden gaan combineren met de onze westerse wereld en vooral het bedrijfsleven.

Tijdens mijn jaren bij The Parking Lot heb ik talrijke workshops gefaciliteerd. Dit waren voornamelijk creatieve, digitale en strategische sessies.

3 jaar geleden ben ik gestart deeltijds te doceren aan de Karel de Grote hogeschool in Antwerpen. Ik hou ervan om jonge mensen samen te werken en zaken bij te leren.

2 jaar geleden heb ik dan de volgende stap gezet en afscheid te nemen van mijn destijds opgestarte firma. Voor mij was het verhaal rond. De firma was na 16 jaar zijn kindertijd ontgroeid en kan op eigen benen verder.

Sindsdien ben ik coach, trainer en facilitator van teams, groepen en individuen.

Ik hou ervan om met mensen te werken. Ik ken zowel de zakelijke harde kant als de meer softe menselijke kant.

Ik hou van de wisselwerking die er ontstaat tussen trainer en groep. En als mensen blij zijn en verder kunnen met wat ze ervaren hebben, kan mijn dag niet meer stuk.

Ik hoop jullie te leren kennen en wie weet kunnen we samen werken.

Waarom doe ik dit?

Ik doe dit, omdat ik dit graag doe en goed kan. Na 18 jaar in business te hebben gewerkt, ken ik die wereld zeer goed. Tegelijkertijd heb ik ook ervaring opgedaan in het emotionele en meer gevoelsmatige. Deze werelden verbind ik graag.
Ik hou ervan om mensen te laten groeien. Om groepen te begeleiden in hun processen.

Wat doe ik zeker niet?

Ik geef geen show. Ik begeleid vanuit echtheid en authenticiteit. Ik hou niet van peptalk, die mensen even doen zweven, maar die achteraf soms hard weer neerkomen op de grond van realiteit. Ik zal de zaken tonen zoals ze zijn. Ik zal het niet mooier maken dan het is.

Ook zal ik geen saaie theoretische lessen geven, waar mensen achteraf niets aan hebben. Ik hou van de ervaring in te gaan.

Hoe werk ik?

Ik werk vanuit een theoretische onderbouw. Deze onderbouw pas ik toe via de ervaring. Ervaringsgericht leren is waar ik in geloof.

Ik zal steeds de groep volgen en niet omgekeerd. De snelheid en intensiteit van de workshops hangt af van wat de groep op dat moment nodig heeft een aankan, zonder daar een oordeel over te vormen.

Zie mij eerder als een objectieve persoon die als buitenstaander licht kan werpen op zaken die nog verborgen waren. Op deze manier kan de groep sterker worden.

De structuren die ik gebruik zijn specifieke oefeningen die hun doel en effect reeds meermaals bewezen hebben.

WimOver mij